Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - efko

Pages: [1] 2 3 ... 33
1
General Discussion / Re: Boosting the forum population
« on: 30 November 2019, 05:33:39 »
The biggest problem can be the english language, some  people can have troubles on pronunciation/words. I think you dont need to worry much about this , im sure no one will make fun of it.

Look at my exemple , my english isnt 100% perfect , sometimes  it sux, but its okay, you will never know if you dont try :)
Someone should explain to me why I always laugh when sauruz is talking about some foruNs. I was thinking for a long time that something is wrong with me when sauruz use that word, but meh, its just funny, always  ;D

Torstein, link this topic on discord as well and call people there. I hope that there will be interested people to join you.
Also good idea can be to @mention some people here on forum or to send pm. Also we have clock for meeting purpose

 《 this is not just a text
Code: [Select]
[countdown=MONTH,DAY,YEAR,HOUR,MINUTE][/countdown]

2
General Discussion / Re: Interesting Myth Stories
« on: 29 November 2019, 01:04:00 »
This site has nice stories about Egyptian mythology http://www.egyptianmyths.net/

3
Java / Re: Osnove jave
« on: 24 November 2019, 14:42:19 »
Spoiler for Hiden:
Hardver

Zbog specifičnog setapa u kom trenutno radim, koristim dva laptopa. Nekada je nezahvalno imati dve mašine, ali s obzirom na to da je većina stvari koje su mi potrebne za rad (a i privatno) na cloud–u, ovo i nije neka prepreka. Dakle, jedan fini sync na svim uređajima rešava stvar 😊.

Sa jedne strane, tu je moćni Lenovo Z51-70, sa grafikom spremnom za opasnu multimediju i još bolje igre. Kada sam dobio ovu mašinu, tadašnji Pro Evolution Soccer je gurao na max (hehe… nadam se da šefica ne čita ovo 😊). Full HD displej od 15’’ je prijatan za svakodnevni rad i kodiranje. Kombinacija i7 procesora, 16GB rama i SSD-a mi pruža pouzdanost i brzinu, pa čak i onda kad imam gomilu otvorenih tabova u Chromu, a pored toga još par IDE — ne desi se da štuca ili zakuca.

Sa druge strane je Lenovo ThinkPad sa displejom od 13’’, znatno slabiji od prethodno pomenutog, ali zato vrlo praktičan. Ova mašina je za mašina za pokret 😊. Prvo zato što je lagana, a drugo, zato što je jednim kablom zakačena na dock station i kada treba odjuriti negde sa njom, lako je iskopčati, spakovati i poneti. Sjajna je za administrativne i office zadatke, tj. za menadžerske taskove.

Dok sam u kancelariji za stolom, oba laptopa su zakačena za po jedan monitor. Radi se o modelima DELL U2412M. Nemam posebnih komentara za monitore, veliki su ekrani i prijatni za moje osetljive oči 😀. Uz to, dva puta po Logitech M235 bežični miš. Nisam zahtevan po pitanju periferija, dodatne tastature ne koristim, a od miševa tražim da nemaju repove iliti kablove.

Slušalice, tj. headset na poslu uglavnom koristim za onlajn sastanke, a i kada želim da se fokusiram na rad ili na slušanje muzike. Posle godina korišćenja raznih slušalica koje se kablom na USB priključuju na komp i moje frustracije zbog zapetljanih kablova i njihovog raspetljavanja minut pred sastanak, odlučio sam da uzmem Logitech H800. Vrlo sam zadovoljan koliko su slušalice udobne, kao i samim kvalitetom zvuka. Jedno što bih voleo da baterija traje malo duže…

Pored ovih slušalica koje koristim isključivo za posao, za sve ostale privatne potrebe imam Huawei Honor AM61. Imaju taj silikonski dodatak koji fiksira slušalicu na uho, što je jako zgodno za mene jer mi iz jednog uha konstanto ispadna jedna klasična bubica 😀. Njih redovno koristim za trening, zvuk je odličan, prilično je izolovana spoljašnja buka i baterija traje dugo.

Pored dva laptopa, tu je i iPad. Njega koristim u svrhe testiranja i to je sve. Nisam previše sklon prema Apple uređajima, pa mi možda zato i nije toliko interesantan.

Uvek i svuda uz mene ide Huawei P20. Bio sam strastveni Samsung korisnik, ali sam pre godinu i po dana odlučio da malo promenim i probam Huawei. I nisam se pokajao. Ovaj telefon mi daje mogućnost da završim većinu zadataka vezanih za posao, sve sem kodiranja… to još uvek nisam probao 😊. Privatno ga koristim za društvene mreže, fotografije, podsetnike, kalendar, trening, kurseve… sve.

Tu su uvek sveska i olovka za brze beleške sa sastanaka i ideje koje mi u momentu padnu na pamet. Ovo se ispostavilo kao najsigurnije sredstvo u smislu bezbednosti informacija, jer… to što ja napišem niko ne može da pročita 😊.
Softver

Nekoliko godina unazad radim na projektima koji su usko vezani za Microsoft tehnologije, pa samim tim koristim i njihove alate.

Outlook je neizbežan kao osnovno sredstvo komuniciranja mejlom, za zakazivanje sastanaka, praćenje taskova i sinhronizaciju sa kolegama. Koristim ga od prvog dana na poslu i bilo bi mi čudno da mi dan počne bez njega.

Skype, Skype for Business i Slack su tu za dopisivanje, brzu komunikaciju, pozive, video pozive i onlajn sastanke. Slack mi je najdraži, zbog velike mogućnosti prilagođavanja, a Skype i Skype for Business verzije za smartphone (što se mene tiče) mogu da se koriste samo kad mora jer su spori, nepouzdani i nestabilini.

Za praćenje rada i organizaciju posla u timu koristimo JIRA-u, koju takođe koristim kao alat za prijavljivanje bagova. Iz istog paketa, dolazi i Confluence, gde držimo dokumentaciju i beleške na nivou tima. Ono što je dosta zgodno je to što ova dva alata imaju integraciju pa je lako uvezati dnevne taskove sa dokumentacijom i specifikacijama.

Git – pretpostavljam da je svako ko se bavi developmentom bar čuo za Git, iako ga možda i ne koristi. Radimo na velikim, jedinstvenim i kompleksnim sistemima i za kontrolu verzije koda koristimo ovaj sistem.

Bitbucket je još jedan alat iz Attlassian paketa, prvenstveno zadužen kao skladište sistema za kontrolu verzije koda. Pored toga, izuzetno olakšava code review koji radimo u okviru tima. Ima odličnu podršku za continious delivery, gde možete kreirati pipeline za svoje potrebe, bilo da je u pitanju build, test ili deploy koda.
Testing

Hm… Odakle početi… Testing alati u mnogome zavise od tehnologija na konkretnom projektu, tako da sam imao prilike da se upoznam sa mnogim. Hajde da počnem od test management alata.

TestLink za pisanje testova, njihovu organizaciju, kreiranje test planova, izvršavanje testova, kreiranje raznih izveštaja. Kroz projekte sam uglavnom ovaj alat koristio za test menadžment, a prednost mu je to što je besplatan i open source. Jedina zamerka može da bude na UI koji na prvi pogled nije toliko intuitivan, ali je posle nekog vremena korišćenja lako navići se na njega.
Test automatizacija

Za UI testiranje sam najčešće koristio Selenium, i u mom slučaju je to u kombinaciji sa C#, uz SpecFlow kao dodatak za Behivor Driven Development i NUnit kao .NET framework za testiranje.

Godinu dana unazad radim u timu koji razvija aplikaciju čiji je front-end pisan u React-u. Dolaskom ovog i sličnih JavaScript framework-a, došli su i novi test alati. Malo guglanja šta je najbolje koristiti za automatsko testiranje React aplikacija će vas dovesti do Cypress-a. Ovo je jako moćan alat, koji radi odlično sa JavaScript aplikacijama. Ima dosta korisnih funkcionalnosti i prilično je intuitivan, čak i za mene koji nisam bio toliki poznavalac JavaScript-a kada sam počeo da ga koristim.

Sem testiranja UI, integraciono testiranje i testiranje API i servisa obavljam uglavnom koristeći SoapUI i Postman. Zbog brže isporuke softvera, a samim tim i dobijanja rezultata testova, uglavnom i ovaj deo automatizujem pisanjem jedinstvenih framework-a, kombinacijom C# i NUnit-a.
Chrome

Chrome mi je podrazumevani browser. Koristan mi je sync pa mogu lako da podesim svoj nalog na više uređaja. Od ekstenzija koristim AdBlock – jasno mi je da mnogi zarađuju od reklama, a moje mišljenje je da se u poslednje vreme preteruje s tim, pa gledam da ih eliminišem na svakom koraku. Tek kad isključim AdBlock na nekom sajtu vidim u stvari kolika je razlika.

DuckDuckGo Privacy Essentials – ovo sam nedavno počeo da koristim na predlog kolege, što je u suštini anti tracker. Takođe, ovaj dodatak podesi automatski pretraživač na DuckDuckGo koji daje generalne rezultate pretrage, a ne kreirane na osnovu algoritma tracker-a, istorije… i čega god još pored toga.

LastPass Password Manager, za čuvanje svih kredencijala, jer mi je dosadilo da posle nekog vremena iznova koristim Forgot your password.  Takođe ima autologin na sajtove koji su sačuvani.

MagicActionsForYouTube mi je isprva bio interesantan samo zbog jednog, a to je bio prekidač u gornjem levom uglu (nalik onom za bojler za kupatilo) koji uključi-isključi dark theme. A posle sam video da ima i drugih kul opcija kao volume na mouse scroll, autoplay on only if list, cinema mode, no adds, no annotations.

MateTranslate – vrlo zgodan prevodilac koji na dupli klik otvara context menu sa prevodom.

The Great Suspender koji stavlja neaktivne tabove u sleep mode i tako štedi resurse mašine.
I za kraj…

Kao što sam već spomenuo, radim u vrlo dinamičnom okruženju, kao i većina IT profesionalaca, što iziskuje da pratim trendove, učim nove tehnologije i baratam novim alatima. Dao sam vam opis skupa alata koje trenutno koristim, što se vrlo brzo može promeniti, jer dok čitate ovaj tekst moguće da koristim neki novi

4
Humor / Re: Funny Videos
« on: 24 November 2019, 02:50:09 »

5
Java / Re: Java-Selenium/Chronium
« on: 22 November 2019, 17:06:44 »
Domaci

110
Spoiler for Hiden:
Quote

package dom21_18_11;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import java.util.List;public class Eclipse5element {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
// Sa sledećeg link-a
// https://accounts.eclipse.org/user/register?destination=user/login%3Ftakemeback%3Dhttps%253A//www.eclipse.org/
// Izdvojiti 5 elementa koristeći različite selektore.
// Napomena: Zadatak postaviti u folderu 21_18-11-2019

System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();
    //    driver.manage().window().maximize();
    //    driver.get("http://google.com");
 

driver.get("https://accounts.eclipse.org/user/register?destination=user/login%3Ftakemeback%3Dhttps%253A//www.eclipse.org/");
Thread.sleep(3000);

driver.findElement(By.id("email")).click();}

}

111
Spoiler for Hiden:
Quote

package dom22_19_11;

public class DropdownEbay {

public static void main(String[] args) {
// Sa sajta https://www.ebay.com/, izabrati dropdown listu po izboru, odstampati njene vrednosti i postaviti vrednost po izboru.}

}

6
Java / Re: Java-Selenium/Chronium
« on: 22 November 2019, 17:02:33 »
110
Spoiler for Hiden:
Quote


111
Spoiler for Hiden:
Quote


110
Spoiler for Hiden:
Quote


111
Spoiler for Hiden:
Quote


110
Spoiler for Hiden:
Quote


111
Spoiler for Hiden:
Quote


110
Spoiler for Hiden:
Quote


111
Spoiler for Hiden:
Quote


7
Java / Re: Java-Selenium/Chronium/TestNG
« on: 22 November 2019, 16:55:49 »
119
Spoiler for Hiden:
Quote

package aTest1;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;
import org.testng.Assert;
import org.testng.annotations.AfterTest;
import org.testng.annotations.BeforeTest;
import org.testng.annotations.Test;

public class TestNGLinks {
// Posetiti url: https://accounts.eclipse.org/user/register
// sakupiti sve linkove iz footera (bez linkova sa drustvenih mreza)
// i proveriti da li postoji link sa tekstom "About Us"

public String baseUrl = "https://accounts.eclipse.org/user/register";
WebDriver driver;

@BeforeTest
public void setup() {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
driver = new ChromeDriver();
}

@Test
public void aboutUsExists() throws InterruptedException {
driver.get(baseUrl);
Thread.sleep(2000);

List<WebElement> links = driver.findElements(By.cssSelector("footer section a"));

boolean found = false;
for (int i = 0; i < links.size(); i++) {
if(links.get(i).getText().contains("About Us")) {
found = true;
}
}

Assert.assertTrue(found);
}

@AfterTest
public void quit() {
// driver.close();
}
}
120
Spoiler for Hiden:
Quote

package aTest1;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;
import org.testng.Assert;
import org.testng.annotations.AfterTest;
import org.testng.annotations.BeforeTest;
import org.testng.annotations.Test;

public class TestNGEclipseRegistration {
public String baseUrl = "https://accounts.eclipse.org/user/register";
WebDriver driver;

@BeforeTest
public void setup() {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
driver = new ChromeDriver();
}

@Test
public void verifyHomePageTitle() throws InterruptedException {
driver.get(baseUrl);
Thread.sleep(2000);

WebElement selectInput = driver.findElement(By.cssSelector("#user-register-form select"));
Select select = new Select(selectInput);
List<WebElement> options = select.getOptions();
Assert.assertEquals(options.size(), 251);
}

@AfterTest
public void quit() {
// driver.close();
}
}
121
Spoiler for Hiden:
Quote

package aTest1;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.interactions.Actions;
import org.testng.Assert;
import org.testng.annotations.AfterTest;
import org.testng.annotations.BeforeTest;
import org.testng.annotations.Test;

public class TestNGEbayPagination {
public String baseUrl = "https://www.ebay.com";
WebDriver driver;

@BeforeTest
public void setup() {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
driver = new ChromeDriver();
}

@Test
public void verifyHomePageTitle() throws InterruptedException {
driver.get(baseUrl);
Thread.sleep(2000);

// search term "shoes"
WebElement searchInput = driver.findElement(By.name("_nkw"));
searchInput.sendKeys("shoes");
searchInput.sendKeys(Keys.ENTER);

List<WebElement> itemsPerPage = driver.findElements(By.cssSelector("#ipp-menu-list li a"));
WebElement a = itemsPerPage.get(0);
driver.get(a.getAttribute("href"));

Thread.sleep(3000);

List<WebElement> result = driver.findElements(By.cssSelector("ul.srp-results li.s-item"));

Assert.assertEquals(result.size(), 24);
}

@AfterTest
public void quit() {
// driver.close();
}
}
8
Java / Java-Selenium/Chronium
« on: 22 November 2019, 16:55:14 »
110
Spoiler for Hiden:
Quote

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class Test {

public static void main(String[] args) {

System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.google.com");
driver.findElement(By.className("gLFyf")).sendKeys("IT Bootcamp");
driver.findElement(By.className("gLFyf")).sendKeys(Keys.ENTER);
}

}
111
Spoiler for Hiden:
Quote

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class Test2 {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {

System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.youtube.com");
Thread.sleep(3000);
//*[@id="search"]
WebElement wb=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"search\"]"));
wb.click();
wb.sendKeys("Java");

driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"search-icon-legacy\"]")).click();
}

}
112
Spoiler for Hiden:
Quote


Test3Calc.java
import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class Test3Calc {

public static void main(String[] args) throws Exception {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.desmos.com/scientific");
Thread.sleep(3000);
WebElement wb9= driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[1]/div[7]/span"));
wb9.click();
wb9.click();

WebElement wb8=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[1]/div[6]/span"));
wb8.click();

WebElement wbplus=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[4]/div[8]/span"));
wbplus.click();

WebElement wb4=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[2]/div[5]/span"));
wb4.click();
WebElement wb0=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[4]/div[5]/span"));
wb0.click();
wb8.click();

WebElement wbE=driver.findElement(By.xpath("//*[@id=\"main\"]/div/div/div/div[3]/div[2]/div/div/div[4]/div[9]/span"));

wbE.click();

}

}
113
Spoiler for Hiden:
Quote


package travel;

import java.util.ArrayList;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class TravelLogin {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.phptravels.net/admin");
Thread.sleep(3000);
// By.cssSelector("[name='email']")
driver.findElement(By.name("email")).sendKeys("admin@phptravels.com");
driver.findElement(By.name("password")).sendKeys("demoadmin");
driver.findElement(By.className("checkbox")).click();

driver.findElement(By.tagName("button")).click();
}

}
114
Spoiler for Hiden:
Quote


package travel;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class EbayShoes {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=shoes&_sacat=0");
Thread.sleep(3000);

List<WebElement> cards =
driver.findElements(By.className("s-item__title"));

for (int i = 0; i < cards.size(); i++) {
WebElement card = cards.get(i);
System.out.println(card.getText());
}
}

}
115
Spoiler for Hiden:
Quote

package z11192019;


import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;


public class SelectDropdown {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {

//Otici na sajt https://www.ebay.com zatim na
//Advanced Search, na novoj stranici iz dropdown-a liste "In this category:"
//izvuci sve podatke i proveriti da li postoji kategorija Books
//Ukoliko postoji izabrati je ukoliko ne postoji izabrati kategoriju Art
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.ebay.com/");
Thread.sleep(3000);

WebElement wbAdv = driver.findElement(By.id("gh-as-td"));
wbAdv.click();
Thread.sleep(3000);

WebElement selectElement = driver.findElement(By.id("e1-1"));
Select select = new Select(selectElement);
List<WebElement> allOptions = select.getOptions();

boolean booksFound = false;
for (int i = 0; i < allOptions.size(); i++)
{
System.out.println(allOptions.get(i).getText());
if (allOptions.get(i).getText().contains("Books"))
{
booksFound = true;
}
}
// art books travel
if (booksFound)
{
select.selectByVisibleText("Books");
}
else
{
select.selectByVisibleText("Art");
}

}
116
Spoiler for Hiden:
Quote

package z11192019;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class EbayShoes {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.ebay.com/");
Thread.sleep(2000);

WebElement searchInput = driver.findElement(By.name("_nkw"));
searchInput.sendKeys("shoes");
searchInput.sendKeys(Keys.ENTER);

List<WebElement> result = driver.findElements(By.cssSelector("ul.srp-results li.s-item"));

for (int i = 0; i < result.size(); i++) {
WebElement card = result.get(i);
/// findElement unutar WebElementa umesto driver-a
WebElement title = card.findElement(By.className("s-item__title"));
WebElement price = card.findElement(By.className("s-item__price"));

System.out.println(title.getText() + ": " + price.getText());
}
}

}
117
Spoiler for Hiden:
Quote

package z11192019;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;

public class EbayFreeShippingShoes {

public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.ebay.com/");
Thread.sleep(2000);

WebElement searchInput = driver.findElement(By.name("_nkw"));
searchInput.sendKeys("shoes");
searchInput.sendKeys(Keys.ENTER);

List<WebElement> result =
driver.findElements(By.cssSelector("ul.srp-results li.s-item"));

for (int i = 0; i < result.size(); i++) {
WebElement card = result.get(i);
WebElement title = card.findElement(By.className("s-item__title"));
WebElement price = card.findElement(By.className("s-item__price"));
// card.findElement(By.cssSelector("span.s-item__shipping.s-item__logisticsCost"));
WebElement shipping = card.findElement(By.className("s-item__shipping"));

if (shipping.getText().contains("Free International Shipping")) {
System.out.println(title.getText() + ": " + price.getText() + " " + shipping.getText());

}
}


}

}
118
Spoiler for Hiden:
Quote

package z11192019;

import java.util.List;

import org.openqa.selenium.By;
import org.openqa.selenium.Keys;
import org.openqa.selenium.WebDriver;
import org.openqa.selenium.WebElement;
import org.openqa.selenium.chrome.ChromeDriver;
import org.openqa.selenium.support.ui.Select;

public class EbayAddToCart {
public static void main(String[] args) throws InterruptedException {
System.setProperty("webdriver.chrome.driver", "driver-lib\\chromedriver.exe");
WebDriver driver = new ChromeDriver();

driver.get("https://www.ebay.com/");
Thread.sleep(2000);

WebElement searchInput = driver.findElement(By.name("_nkw"));
searchInput.sendKeys("shoes");
searchInput.sendKeys(Keys.ENTER);

List<WebElement> result = driver.findElements(By.cssSelector("ul.srp-results li.s-item"));

WebElement card = result.get(0);
card.click();
Thread.sleep(2000);


List<WebElement> selectElements =
driver.findElements(By.cssSelector("form[name='viactiondetails'] select"));

WebElement selectElement = selectElements.get(0);
Select select = new Select(selectElement);
select.selectByIndex(1);

WebElement selectElement2 = selectElements.get(1);
Select select2 = new Select(selectElement2);
select2.selectByIndex(1);

driver.findElement(By.id("isCartBtn_btn")).click();

}
}

9
General Discussion / Re: Boosting the forum population
« on: 20 November 2019, 19:51:40 »
Also I forgot to mention that we can collect tutorials for programming and to discuss about it, to instruct each others. I just saw this topic, guy came with topic about Python and Blender, and experienced people in Python are rare to find https://titanquestfans.net/index.php?topic=1128.0 So if there is will for that, some of us can learn new things from each others.
Second thing, forgot to mention that we have chess on forum, so that can be interesting for some people, league can be created :)
https://titanquestfans.net/index.php?action=chess

10
General Discussion / Re: Boosting the forum population
« on: 20 November 2019, 06:28:19 »
stormyboy, question for you is boosting with?
1. activities and active members around forum that may be players of this game or not at all, or
2. with members that are players of this game

What is important to know is that forum is 99% time in "read only" mode since players are searching for something, but they don't have some special reason to register, nor to post, but with some magic that can be changed. And must say that comparing to some other games we have situation where we can make active community, for that is important to have active content and a lot of activities, not only game related. This thing with expansions means that there is a chance to attract people who can bring activity and ideas.
Old tq.net was based on support and it was more like wiki pages, small place, limited, but here we are almost without limits, so my point is if we put some effort in Offtopic boards, that can bring for sure people who wants to hang out. I mastered that, bringing dead forums to life (note that this forum is very alive, but focused on game only), bringing entertainment, making people to become addicted, but for that I need at least 5 members who would work on my ideas. Ideas are not problem, I can give instructions for some things to happen, atm my problem is time, but with given instructions someone can bring new active members. We can bring here GFX photoshop games, drawing arts, sports betting...

You guys already got few nice ideas, stormyboy you can be admin on facebook page, you can advertise mods there, events on forum, a lot to post every week. Not sure who is using reddit nor what good can come from that since I'm reading there only when I need something. About youtuber he should be invited, he can talk about mods, he can have material for who knows how many videos.
Except topics/posts for discussions, we have 2 live chats, one on forum home page and discord.
Gathering for multiplayer games sounds like a nice idea, if you guys can organize something like that, connection between players, how and where to play together.

11
New Projects / Re: Titan Quest - Titanomachy Mod ( Development )
« on: 19 November 2019, 00:48:15 »
Awesome. Make some screaming sound for this dude so player can feel more uncomfortable in his presence.

12
Java / Re: Personal projects for Java2
« on: 18 November 2019, 16:41:37 »
110
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


111
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


110
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


111
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


codingbat.com - vezbanje zadataka

13
Java / Re: Personal projects for Java2
« on: 18 November 2019, 15:40:11 »


Domaci 12.11.


116     Vozilo(Abstraktna klasa) poseduje registracioni broj koji moze da se postavi i da se dohvati.
 Vozilo takođe poseduje i serijski broj koji se postavlja prilikom kreiranja i moze da se dohvati.
 Vozilo takodje poseduje i veličinu rezervoara koja se zadaje prilikom kreiranja  i moze da se sam odohvati, kao i trenutnu količinu goriva.
 Gorivo moze da mu se doda i da mu se oduzme.
 Vozilo poseduje i potrošnju koja se zadaje prilikom kreiranja i moze da se samo dohvati.
 Vozilo može da predje zadati broj kilometara(abstraktna metoda) i povratna vrednost je koliko je kilometara uspeo da predje.
 Obratiti paznju koliko ima goriva.
    Moze da se ispise u obliku:
             Ser_broj{reg_broj}[gorivo/rezervoar] - potrosnja L/100km

 Automobil je vozilo koje troši gorivo na sledeći način: (1.1*potrošnja)*predjeni_put.
    Moze se ispisati u sledećem obliku:
        Auto - Ser_broj{reg_broj}[gorivo/rezervoar] - potrosnja L/100km

 Teretno vozilo je vozilo koje troši gorivo na sledeći način: 3*(1.1*potrošnja)*predjeni_put.
    Moze se ispisati u sledećem obliku:
        Teretno - Ser_broj{reg_broj}[gorivo/rezervoar] - potrosnja L/100km
 Napisati i glavni program koji testira rad ovih klasa.


Spoiler for Hiden:
Quote from: Vozilo

public abstract class Vozilo {
private String reg_Broj;
private int ser_Broj;
private double velicinaRezervoara;
private double trenutnoGorivo;
private double potrosnjaGoriva;

public Vozilo(int ser_Broj, double velicinaRezervoara, double trenutnoGorivo, double potrosnjaGoriva) {
this.ser_Broj = ser_Broj;
this.velicinaRezervoara = velicinaRezervoara;
this.trenutnoGorivo = trenutnoGorivo;
this.potrosnjaGoriva = potrosnjaGoriva;
}

public String getreg_Broj() {
return reg_Broj;
}

public void setreg_Broj(String reg_Broj) {
this.reg_Broj = reg_Broj;
}

public int getser_Broj() {
return ser_Broj;
}

public double getVelicinaRezervoara() {
return velicinaRezervoara;
}

public double gettrenutnoGorivo() {
return trenutnoGorivo;
}

public double getPotrosnjaGoriva() {
return potrosnjaGoriva;
}

public double promenaStanjaG(double x) {
double novaKolicina = trenutnoGorivo + x;
return novaKolicina;
}

public abstract double predjeniKm(double predjeniKm);

@Override
public String toString() {
return ser_Broj + "{ " + reg_Broj + "}[ " + trenutnoGorivo + "/" + velicinaRezervoara + "] - "
+ potrosnjaGoriva + " L / 100km";
}


}Quote from: Automobil

public class Automobil extends Vozilo {
public Automobil(int ser_Broj, double velicinaRezervoara, double trenutnoGorivo, double potrosnjaGoriva) {
super(ser_Broj, velicinaRezervoara, trenutnoGorivo, potrosnjaGoriva);
}

public double predjeniKm(double predjeniKm) {
double predjenaKilometraza = super.gettrenutnoGorivo() / (1.1 * super.getPotrosnjaGoriva()) * 100;
if (predjeniKm > predjenaKilometraza) {
return predjenaKilometraza;
} else {
return predjeniKm;
}
}

@Override
public String toString() {
return "Auto - " + super.toString();
}


}Quote from: Teretno

public class Teretno extends Vozilo {
public Teretno(int ser_Broj, double velicinaRezervoara, double trenutnoGorivo,
double potrosnjaGoriva) {
super(ser_Broj, velicinaRezervoara, trenutnoGorivo, potrosnjaGoriva);
}

@Override
public double predjeniKm(double predjeniKm) {
double predjenaKilometraza = super.gettrenutnoGorivo() / 3 * (1.1 * super.getPotrosnjaGoriva()) * 100;
if (predjeniKm > predjenaKilometraza) {
return predjenaKilometraza;
} else {
return predjeniKm;
}

}

@Override
public String toString() {
return "Teretno - " + super.toString();
}

}Quote from: MainVozilo

public static void main(String[] args) {
Automobil a1 = new Automobil(528432, 45, 15, 7.2);
a1.setreg_Broj("BG 341-LN");
a1.promenaStanjaG(-8);
System.out.println(a1.toString());
System.out.println("Automobil je presao" + " " + a1.predjeniKm(23) + "km");

Teretno t1 = new Teretno(284932, 60, 35, 9.5);
t1.setreg_Broj("NI 842 KT");
t1.promenaStanjaG(8);
System.out.println(t1.toString());
System.out.println("Teretno vozilo je preslo" + " " + t1.predjeniKm(120) + "km");
}
}Quote

Result:


117
Spoiler for Hiden:
Quote

public abstract class Planinar {
private String Ime;
private String Prezime;
private int ID;

public Planinar() {

}

public Planinar(String Ime, String Prezime, int ID) {

this.Ime = Ime;
this.Prezime = Prezime;
this.ID = ID;
}

public String getIme() {
return Ime;
}

public String getPrezime() {
return Prezime;
}

public int getID() {
return ID;
}

public void Stampaj() {
System.out.println(+this.ID + "  " + this.Ime + "  " + this.Prezime + "  ");
}

public abstract boolean Uspon (Planina p);

public boolean Uspon() {
// TODO Auto-generated method stub
return false;
}

}


Quote

public class Alpinista extends Planinar {

private int Poeni;

public Alpinista(String Ime, String Prezime, int ID, int Poeni) {
super(Ime, Prezime, ID);
this.Poeni = Poeni;
}

public int getPoeni() {
return Poeni;
}

public void setPoeni(int poeni) {
Poeni = poeni;
}

@Override
public boolean Uspon() {

return false;
}@Override
public void Stampaj() {
System.out.println(+this.getID() + "  " + this.getIme() + "  " + this.getPrezime() + "  " + this.Poeni + "  ");

}

@Override
public boolean Uspon(Planina p) {

return false;
}
}


Quote

public class Planina {
private String ImePlanine;
private String OkrugPlanine;
private String Drzava;
private int Visina;

public Planina () {

}

public Planina (String ImePlanine, String OkrugPlanine,  String Drzava, int Visina) {

this.ImePlanine = ImePlanine;
this.OkrugPlanine = OkrugPlanine;
this.Drzava = Drzava;
this.Visina = Visina;
}

public String getImePlanine() {
return ImePlanine;
}

public void setImePlanine(String imePlanine) {
ImePlanine = imePlanine;
}

public String getOkrugPlanine() {
return OkrugPlanine;
}

public void setOkrugPlanine(String okrugPlanine) {
OkrugPlanine = okrugPlanine;
}

public String getDrzava() {
return Drzava;
}

public void setDrzava(String drzava) {
Drzava = drzava;
}

public int getVisina() {
return Visina;
}

public void setVisina(int visina) {
Visina = visina;
}


}


Quote

public class PlaninaMain {

public static void main(String[] args) {
Planinar m1 = new RekreativniPlaninar("Milica", "Stevanovic", 25, "NisavskiOkrug");
Planinar m2 = new RekreativniPlaninar("Uros", "JOvanovic", 26, "RasinskiOkrug");

Alpinista a1 = new Alpinista("Milica", "Stevanovic", 25, 100);
Alpinista a2 = new Alpinista("Milan", "Stevanovic", 27, 200);
Alpinista a3 = new Alpinista("Milos", "Stevanovic", 28, 300);
Alpinista a4 = new Alpinista("Milovan", "Stevanovic", 29, 400);
Alpinista a5 = new Alpinista("Milena", "Stevanovic", 30, 500);

Alpinista[] niz = new Alpinista[5];
niz[0] = a1;
niz[1] = a2;
niz[2] = a3;
niz[3] = a4;
niz[4] = a5;

Planina p1 = new Planina("Babin Zyb", "RO", "Srbija", 2020);
Planina p2 = new Planina("Babin Kuk", "RO", "Srbija", 5050);
Planina p3 = new Planina("Dedin Zub", "RO", "Srbija", 8080);

PlaninarskiDom pd = new PlaninarskiDom("Planinarski dom", 1978, niz);

m1.Stampaj();
a1.Stampaj();

}

}


Quote

public class PlaninarskiDom {

private String ImeDoma;
private int Godina;
private Alpinista [] nizAlpinista;

public PlaninarskiDom () {

}

public PlaninarskiDom (String ImeDoma, int Godina, Alpinista [] nizAlpinista) {

this.ImeDoma = ImeDoma;
this.Godina = Godina;
this.nizAlpinista = nizAlpinista;

}

public String getImeDoma() {
return ImeDoma;
}

public void setImeDoma(String imeDoma) {
ImeDoma = imeDoma;
}

public int getGodina() {
return Godina;
}

public void setGodina(int godina) {
Godina = godina;
}

public Alpinista[] getNizAlpinista() {
return nizAlpinista;
}

public void setNizAlpinista(Alpinista[] nizAlpinista) {
this.nizAlpinista = nizAlpinista;
}

public int vratiPoeneZaIme(String ime) {
return Godina;
}

public int vratiPoeneZaImePrezime () {
return Godina;

public void vratiPoeneZaIme1(String Ime) {
        if (this.getImeDoma() == Ime); {
            System.out.println("Broj ostvarenih poena je: " + this.getPrezime());
        }
}
   
   
 

public void vratiPoeneZaImePrezime(String Ime, String Prezime) {
        if (this.getImeDoma() == Ime && this.getPrezime() == Prezime); {
            System.out.println("Broj ostvarenih poena je: " + this.getPrezime());
        } {
            System.out.println("-40");} }Quote

public class RekreativniPlaninar extends Planinar {

private String Okrug;

public RekreativniPlaninar(String Ime, String Prezime, int ID, String Okrug) {
super(Ime, Prezime, ID);
this.Okrug = Okrug;

}

public String getOkrug() {
return Okrug;
}

@Override
public boolean Uspon(Planina p) {
if (p.getVisina() > 4000) {
return true;
} else {
return false;
}
}

@Override
public void Stampaj() {
System.out.println(+this.getID() + "  " + this.getIme() + "  " + this.getPrezime() + "  " + this.Okrug + "  ");
}

}Quote

Result:


118
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


119
Spoiler for Hiden:
Quote

Quote

Result:


14
Java / Re: Personal projects for Java2
« on: 18 November 2019, 15:18:31 »
112 StudentExtendsPoly
Napraviti klasu Student koja ima
 - atribut indeks
 - atribut ime
 - atribut prezime
 - defaultni konstruktor
 - konstruktor sa parametrima
 - gettere i settere
 - metodu koja stampa na kom je studijskom programu
 - metodu koja stampa informacije o studentu u formatu:
 "Pera Peric br.indeksa 1234.
   
Napraviti klasu StudentOsnovnih koja nasledjuje klasu Student
 - atribut amfiteatar
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa, treba da ispisuje "Student osnovnih studija"
   
Napraviti klasu StudentMaster koja nasledjuje klasu Student
 - atribut laboratorija
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa, treba da ispisuje "Student master studija"
   
Napraviti klasu StudentDoktorskih koja nasledjuje klasu Student
 - atribut kancelarija
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa, treba da ispisuje "Student doktorskih studija"
   
U main funkciji, napraviti niz studenta (Student[])  tako da se velicina niza i podaci ucitavaju sa tastature.(Iskoristiti for ili while petlju) ako se unese:
 1 - podaci za studenta osnovnih studija,
 2 - podaci za studenta master studija
 3 - podaci za studenta doktorskih studija

Spoiler for Hiden:
Quote from: Student

public class Student {

private int indeks;
private String ime;
private String prezime;

public Student(int indeks, String ime, String prezime) {
this.indeks = indeks;
this.ime = ime;
this.prezime = prezime;
}

public Student() {

}

public void studijskiProgram()
{}

public void informacije()
{
System.out.println(this.ime + " " + this.prezime + " br. indeksa " + this.indeks);
}

public int getIndeks() {
return indeks;
}

public void setIndeks(int indeks) {
this.indeks = indeks;
}

public String getIme() {
return ime;
}

public void setIme(String ime) {
this.ime = ime;
}

public String getPrezime() {
return prezime;
}

public void setPrezime(String prezime) {
this.prezime = prezime;
}

}Quote from: StudentOsnovnih

public class StudentOsnovnih extends Student  {
private String amfiteatar;
public StudentOsnovnih() {
super();
}

public StudentOsnovnih(int indeks, String ime, String prezime, String amfiteatar) {
super( indeks,  ime,  prezime);
this.amfiteatar = amfiteatar;
}

public String getAmfiteatar() {
return amfiteatar;
}

public void setAmfiteatar(String amfiteatar) {
this.amfiteatar = amfiteatar;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student osnovnih studija");

}
}Quote from: StudentMaster

public class StudentMaster extends Student {
String laboratorija;
public StudentMaster()
{
super();
}

public StudentMaster(int indeks, String ime, String prezime, String laboratorija)
{
super( indeks,  ime,  prezime);
this.laboratorija = laboratorija;
}

public String getLaboratorija() {
return laboratorija;
}

public void setLaboratorija(String laboratorija) {
this.laboratorija = laboratorija;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student master studija");
}

}Quote from: StudentDoktorskih

public class StudentDoktorskih extends Student {
String kancelarija;
public StudentDoktorskih() {
super();
}

public StudentDoktorskih(int indeks, String ime, String prezime, String kancelarija)
{
super( indeks,  ime,  prezime);
this.kancelarija = kancelarija;
}

public String getKancelarija() {
return kancelarija;
}

public void setKancelarija(String kancelarija) {
this.kancelarija = kancelarija;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student doktorskih studija");
}
}Quote from: MainStudent

public class MainStudentThrow {

public static void main(String[] args) {

Scanner s = new Scanner(System.in);
int n = s.nextInt();
Student[] studenti = new Student[n];
int tip = 0;
for (int i = 0; i < studenti.length; i++) {

System.out.print("Unesite tip studenta:");
tip = s.nextInt();

System.out.print("Unesite ime studenta:");
String ime = s.next();

System.out.print("Unesite prezime studenta:");
String prezime = s.next();

System.out.print("Unesite index studenta:");
int index = s.nextInt();

System.out.print("Unesite prostoriju studenta:");
String prostor = s.next();

if (tip == 1) {
studenti[i] = new StudentOsnovnih(index, ime, prezime, prostor);
} else if (tip == 2) {
studenti[i] = new StudentMaster(index, ime, prezime, prostor);
} else if (tip == 3) {
studenti[i] = new StudentDoktorskih(index, ime, prezime, prostor);
}
}
// stampanje studenata
for (int i = 0; i < studenti.length; i++) {
studenti[i].informacije();
}

  }

}
Quote

Result:113 Abstraktne klase
Spoiler for Hiden:
Quote from: Bicikla

abstract class Bicikla {
abstract void run();
}

class Motor extends Bicikla {
void run() {
System.out.println("juri ulicama..");
}

}


Quote from: main

public class BiciklaMain {

public static void main(String args[]) {
Bicikla obj = new Motor();
obj.run();
}

}
Quote

Result:


114 Abstraktne 2
   // Napisati apstraktnu klasu Banka koja ima jednu metudo getKamata
   // Napisati klasu UniBanka nasledjuju klasu Banka, sadrzi metodu koja vraca kamatu banke 5%
   // Napisati klasu ProBanka koja nasledjuje klasu Banka, sadrzi metodu koja vraca kamatu banke 17%

Spoiler for Hiden:
Quote from: Banka

public abstract class Banka {
abstract int getKamata();
}Quote from: UniBanka

public class UniBanka extends Banka {
@Override

public int getKamata() {
return 5;
}
}Quote from: ProBanka

public class ProBanka extends Banka {
@Override

public int getKamata() {
return 17;
}
}Quote from: MainBanka

// Napisati apstraktnu klasu Banka koja ima jednu metudo getKamata
// Napisati klasu UniBanka nasledjuju klasu Banka, sadrzi metodu koja vraca kamatu banke 5%
// Napisati klasu ProBanka koja nasledjuje klasu Banka, sadrzi metodu koja vraca kamatu banke 17%

Banka b1 = new UniBanka();
Banka b2 = new ProBanka();

Banka [] niz = new Banka [2];
niz[0] = b1;
niz[1] = b2;

for (int i = 0; i < niz.length; i++) {
System.out.println(niz[i].getKamata());

// Banka b = new UniBanka():
// int kamata = b.getKamata();
// System.out.println("Kamata je: " + " % ")
}
Quote

Result:


115 Abstraktne 3
 Napraviti abstractnu klasu Student koja ima
 - atribut indeks
 - atribut ime
 - atribut prezime
 - defaultni konstruktor
 - konstruktor sa parametrima
 - gettere i settere
 - abstract-nu metodu koja stampa na kom je studijskom programu
 - abstract-nu metodu koja stampa informacije o studentu
   
 Napraviti klasu StudentOsnovnih koja nasledjuje klasu Student
 - atribut amfiteatar
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa,
 treba da ispisuje "Student osnovnih studija"
 - override-uje metodu koja stampa informacije o studentu u formatu,
 "Pera Peric student osnovnih studija amfi A1"
   
 Napraviti klasu StudentMaster koja nasledjuje klasu Student
 - atribut laboratorija
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa, treba da ispisuje "Student master studija"
 - override-uje metodu koja stampa informacije o studentu u formatu,
 "Pera Peric student masterstudija lab L1"
   
 Napraviti klasu StudentDoktorskih koja nasledjuje klasu Student
 - atribut kancelarija
 - konstruktor sa parametrima, koji poziva super konstruktor sa parametrima
 - defaultni konstruktor, koji poziva super defaultni konstruktor
 - override-uje metodu za stampanje studijskog programa, treba da ispisuje "Student doktorskih studija"
 - override-uje metodu koja stampa informacije o studentu u formatu,
 "Pera Peric student doktorskih studija kancelarija K1"
   
u main funkciji, napraviti niz studenta (Student[])  tako da se velicina niza i podaci ucitavaju sa tastature.(Iskoristiti for ili while petlju)
 ako se unese:
 1 - podaci za studenta osnovnih studija,
 2 - podaci za studenta master studija
 3 - podaci za studenta doktorskih studija

Spoiler for Hiden:
Quote from: Student

public abstract class Student {
private int indeks;
private String ime;
private String prezime;

public Student(int indeks, String ime, String prezime) {
this.indeks = indeks;
this.ime = ime;
this.prezime = prezime;
}

public Student() {

}

public abstract void studijskiProgram();

public abstract void informacije();

public int getIndeks() {
return indeks;
}

public void setIndeks(int indeks) {
this.indeks = indeks;
}

public String getIme() {
return ime;
}

public void setIme(String ime) {
this.ime = ime;
}

public String getPrezime() {
return prezime;
}

public void setPrezime(String prezime) {
this.prezime = prezime;

}
}Quote from: StudentOsnovnih

public class StudentOsnovnih extends Student {
private String amfiteatar;
public StudentOsnovnih() {
super();
}

public StudentOsnovnih(int indeks, String ime, String prezime, String amfiteatar) {
super( indeks,  ime,  prezime);
this.amfiteatar = amfiteatar;
}

public String getAmfiteatar() {
return amfiteatar;
}

public void setAmfiteatar(String amfiteatar) {
this.amfiteatar = amfiteatar;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student osnovnih studija");

}


@Override
public void informacije() {
System.out.println(this.getIme() + " " + this.getPrezime() + " student osnovnih studija amfi " + this.amfiteatar);
}

}Quote from: StudentMaster

public class StudentMaster extends Student {
String laboratorija;
public StudentMaster() {
super();
}

public StudentMaster(int indeks, String ime, String prezime, String laboratorija) {
super( indeks,  ime,  prezime);
this.laboratorija = laboratorija;
}

public String getLaboratorija() {
return laboratorija;
}

public void setLaboratorija(String laboratorija) {
this.laboratorija = laboratorija;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student master studija");
}

@Override
public void informacije() {
System.out.println(this.getIme() + " " + this.getPrezime() + " student master studija laboratorija " + this.laboratorija);
}

}Quote from: StudentDoktorskih

public class StudentDoktorskih extends Student {
String kancelarija;
public StudentDoktorskih() {
super();
}

public StudentDoktorskih(int indeks, String ime, String prezime, String kancelarija) {
super( indeks,  ime,  prezime);
this.kancelarija = kancelarija;
}

public String getKancelarija() {
return kancelarija;
}

public void setKancelarija(String kancelarija) {
this.kancelarija = kancelarija;
}

@Override
public void studijskiProgram() {
System.out.println("Student doktorskih studija");
}

@Override
public void informacije() {
System.out.println(this.getIme() + " " + this.getPrezime() + " student doktorskih studija kancelarija" + this.kancelarija);
}

}Quote from: MainS

public static void main(String[] args) {
Scanner s = new Scanner(System.in);
int n = s.nextInt();
Student[] studenti = new Student[n];
int tip = 0;
for (int i = 0; i < studenti.length; i++) {

System.out.print("Unesite tip studenta:");
tip = s.nextInt();

System.out.print("Unesite ime studenta:");
String ime = s.next();

System.out.print("Unesite prezime studenta:");
String prezime = s.next();

System.out.print("Unesite index studenta:");
int index = s.nextInt();

System.out.print("Unesite prostoriju studenta:");
String prostor = s.next();

if (tip == 1) {
studenti[i] = new StudentOsnovnih(index, ime, prezime, prostor);
} else if (tip == 2) {
studenti[i] = new StudentMaster(index, ime, prezime, prostor);
} else if (tip == 3) {
studenti[i] = new StudentDoktorskih(index, ime, prezime, prostor);
}
}
// stampanje studenata
for (int i = 0; i < studenti.length; i++) {
studenti[i].informacije();
}


}

}
Quote

Result:


15
Forum Features, Questions and Answers / Re: fan art
« on: 13 November 2019, 23:02:46 »
Code: [Select]
[img]https://imgur.com/0nEUfOc[/img] <--- see no picture

Works fine for me, only difference is that you took link of the page instead of link of picture. See difference:

You
Code: [Select]
[img]  https://imgur.com/0nEUfOc  [/img]
Me
Code: [Select]
[img]  https://i.imgur.com/0nEUfOc.png  [/img]

So about your link you have to go right click on picture while you are on that page and to copy image location >> for Mozilla, for other browser try how to get image and not page. Also remember that each picture should have .png , .jpg , .gif, .pdf > not sure about pdf, never used on forums.

Pages: [1] 2 3 ... 33