Author Topic: Soulvizier AERA bug topic  (Read 38962 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Soulvizier AERA bug topic
« on: 19 April 2020, 20:31:40 »
Here is the topic for bug reports about the mod SV:AERA.
You can also report bugs of the vanilla game, especially if they can be solved easily, no need to wait for an official patch.


Preview of bug fixes for next patch

Fix missing texture bugs for SV items in Custom quest versions.
« Last Edit: 30 April 2020, 14:25:22 by soa »
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline Gudzing

  • Visitor
  • *
  • Posts: 2
  • Country: pl
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: ?
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #1 on: 20 April 2020, 23:22:29 »
Hello,
First of all, thanks for your hard work making this mod playable with all expansions. I feel really hyped for all adventures that are waiting for me.

I went for Defense class, and after seeing all new recipes to craft items, I decided to get some items since I'm playing melee.
Crafted Ghalok Mace without any problems, but I have encountered a problem when tried to craft Aeson's Buckler.
It says I need Oak Reinforced Buckler, but when I finally got one, it didn't highlight on recipe, and also shows different image when crafting, but has the same name. Maybe old item id of shield or something, because they have new models, I don't know. I'm only playing, don't know anything about modding :D

Here are the screenshots:
https://imgur.com/a/hz5yHRP
Thanks in advance.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #2 on: 21 April 2020, 00:11:15 »
OK, the issue probably stems from the fact you are using a shield that I added from Endymion's mod.
It's a shield with an old forgotten skin that was already in the game files but that the devs never used.
So it has the same name as other shields, but a different ID and I haven't upgraded the recipe to make it work with these.

So it will be fixed in next patch, in the meantime for this recipe (and other recipes) try to use items with the same skin as the vanilla game.
« Last Edit: 21 April 2020, 00:15:27 by soa »
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #3 on: 21 April 2020, 02:21:05 »


Don't know if it's vanilla bug but it has never happened to me before. I tested and it occured only once with SV.

When I killed all the three encounters, the horse rose up above earth an didn't run near the farmer.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #4 on: 21 April 2020, 02:22:58 »
Never happened to me during my playthroughs.
At this point you can just recreate a character to see if it changes anything. Basically SV changes nothing in this area.
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #5 on: 21 April 2020, 02:32:31 »
It didn't occure again with new characters.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #6 on: 21 April 2020, 19:14:41 »
Multiplayer connection panel is a bit glitchy.





It occures only when I play SV, not vanilla.

And in party selection menu all characters are displayed without stuff or with a weird look. But I assume this issue is normal because those parties do not use the same version of the game.



Is MP playable with players who have SV with the same version than us ?

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #7 on: 21 April 2020, 19:21:29 »
Multiplayer text should be fixed in 1.6 (I fixed some text yesterday that looked like that).
I haven't tested multiplayer with SV, but it should be playable if you have the same version. If you don't, there will be glitches or the game won't even launch.
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline rakshir

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 58
  • Country: us
  • Karma: +1/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: -5
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #8 on: 22 April 2020, 02:44:51 »
First of all, congrats soa and others on the release! Earth's heat shield skill is bugged in my game. The pc just goes through a very fast animation and nothing else happens. Just wanted to let you know in case it wasn't just an install error.
« Last Edit: 22 April 2020, 14:20:18 by soa »

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #9 on: 22 April 2020, 14:20:24 »
First of all, congrats soa and others on the release! Earth's heat shield skill is bugged in my game. The pc just goes through a very fast animation and nothing else happens. Just wanted to let you know in case it wasn't just an install error.
Works well for me. What kind of weapon were you using ? Male or female pc ?
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #10 on: 23 April 2020, 06:41:32 »


I have this when I launch Vanilla version. Inventory, stash and relic vault seem fine though.

Did I mismatched SV and Vanilla files while modifying by multiple times my installation ? Or is it normal since there are core (and others) SV files in TQ directory ? Which file is the transfer zone setup's one ?


EDIT : my mistake. I mismatched Vanilla's and Soulvizier's SaveData files while renaming them to set .bat file up. All works fine.
« Last Edit: 23 April 2020, 07:02:21 by AlcyonV »

Offline rakshir

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 58
  • Country: us
  • Karma: +1/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: -5
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #11 on: 23 April 2020, 19:44:37 »
Works well for me. What kind of weapon were you using ? Male or female pc ?
Hey soa. Just checked again. Tried several different weapons. Same result. So far the other skills are all fine. Male pc.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #12 on: 23 April 2020, 19:52:22 »
Works well for me. What kind of weapon were you using ? Male or female pc ?
Hey soa. Just checked again. Tried several different weapons. Same result. So far the other skills are all fine. Male pc.
Can you send me your save (My Games\Titan Quest - Immortal Throne\SaveData\Main => make a zip of the folder of you character) ?
So far I tried only with a male PC with unarmed and staff. I was targeting myself or a pet.
Do you play on Very Fast Speed (I play on Fast) ?
DX9 or DX11 ? (I'm on DX11)
Quickcast enabled ? (I have it enabled)
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline rakshir

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 58
  • Country: us
  • Karma: +1/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: -5
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #13 on: 23 April 2020, 20:59:48 »
Can you send me your save (My Games\Titan Quest - Immortal Throne\SaveData\Main => make a zip of the folder of you character) ?
So far I tried only with a male PC with unarmed and staff. I was targeting myself or a pet.
Do you play on Very Fast Speed (I play on Fast) ?
DX9 or DX11 ? (I'm on DX11)
Quickcast enabled ? (I have it enabled)
Sure I can send you my save. Just let me know where to send it. I can't promise it's not an install error on my end but I tried to follow the instructions. I tried on all speeds after I read your post. I tried DX9 and DX11. I tried with and without quickcast.
« Last Edit: 23 April 2020, 21:02:16 by rakshir »

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 523
  • Country: fr
  • Karma: +22/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Soulvizier AERA bug topic
« Reply #14 on: 23 April 2020, 21:20:52 »
Can you send me your save (My Games\Titan Quest - Immortal Throne\SaveData\Main => make a zip of the folder of you character) ?
So far I tried only with a male PC with unarmed and staff. I was targeting myself or a pet.
Do you play on Very Fast Speed (I play on Fast) ?
DX9 or DX11 ? (I'm on DX11)
Quickcast enabled ? (I have it enabled)
Sure I can send you my save. Just let me know where to send it. I can't promise it's not an install error on my end but I tried to follow the instructions. I tried on all speeds after I read your post. I tried DX9 and DX11. I tried with and without quickcast.
I don't really see how a bad installation could cause this. Send me the save by private message here (use a dropbox, mega.nz or anything to share the file).
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

 


SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal