Author Topic: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]  (Read 3424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 517
  • Country: fr
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« on: 22 April 2020, 13:22:31 »
Here is a method to switch between a Soulvizier AERA and a vanilla setup, using. bat files.
.bat files are files that can help you to automatically accomplish tasks, that would be annoying to do over and over again manually, like renaming files and directories.

This method is primarily for users who keep only one directory for the game, and want it to switch between a SV and a vanilla setup.
It's also useful for those like me, who don't want to name their characters with a "_SV"  affix or something, and want to rename their saves directory when they switch.
Finally, I've included a way of renaming TQ Vault directory.

I tested it myself and it works, so if you're interested, please try it.
It may seem a bit complicated if you don't know anything about coding, but you don't really need to understand it all, just change the paths of your game installation and saves accordingly.
I wrote a tutorial and you should be able to do it with any text editor.

I'll include it with the official release if it has good feedback.

Link v3 for switcher :
https://mega.nz/file/RiYiTKZL#bSy11C6zl85zZC0NSwdbn8bphBZy-wgnZP-l_pLmh0o

Optional link for vanilla TQ loading icons (shield with Pegasus) :
https://mega.nz/file/BngBzDqK#qEU4ySaeyIXhoaSEyqCM17opXozKcYa3ekOnnUQbBq0
« Last Edit: 22 April 2020, 23:54:27 by soa »
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #1 on: 22 April 2020, 14:38:39 »
Thanks, I'll test it. Could you add a switch command for optional loading screen pictures ?
« Last Edit: 22 April 2020, 14:40:31 by AlcyonV »

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 517
  • Country: fr
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #2 on: 22 April 2020, 17:49:01 »
Thanks, I'll test it. Could you add a switch command for optional loading screen pictures ?
The link is updated.
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #3 on: 22 April 2020, 18:36:35 »
Much appreciated ! :)

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #4 on: 22 April 2020, 23:23:59 »
All works fine for me.

I've finally added a new command to switch Settings files, in order to have SV in english and Vanilla in french (I copied and changed the SaveData's command) and perhaps different game speed settings.

I also pointed the last command of Steam version to TQ.exe instead of steam://rungameid/475150, in order to start with the launcher if I want to choose between DX9 and DX11.

But I wouldn't have done this without your file, since I didn't know anything about .bat files before. Thank you again.

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 517
  • Country: fr
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #5 on: 22 April 2020, 23:44:38 »
I also pointed the last command of Steam version to TQ.exe instead of steam://rungameid/475150, in order to start with the launcher if I want to choose between DX9 and DX11.
When I did that, it gave me an error message (files corrupted). I don't know why.

I've noticed an issue with the icon switch (mispelling in ui_loadingart_grey01, should be ui_loadingartgrey_01).      EDIT : fixed in v3.
Correct code would be

Play SV
Spoiler for Hiden:
REN ui_loadingart_01.tex ui_loadingart_01_vanilla.tex
REN ui_loadingart_01_soulvizier.tex ui_loadingart_01.tex
REN ui_loadingart_grey01.tex ui_loadingart_grey01_vanilla.tex
REN ui_loadingart_grey01_soulvizier.tex ui_loadingart_grey01.tex

Play vanilla
Spoiler for Hiden:
REN ui_loadingart_01.tex ui_loadingart_01_soulvizier.tex
REN ui_loadingart_01_vanilla.tex ui_loadingart_01.tex
REN ui_loadingart_grey01.tex ui_loadingart_grey01_soulvizier.tex
REN ui_loadingart_grey01_vanilla.tex ui_loadingart_grey01.tex

As for options and customization, I leave it for everyone to understand how this work and adapt it to their liking.
« Last Edit: 22 April 2020, 23:54:50 by soa »
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Offline AlcyonV

  • Hero Member
  • *
  • Posts: 73
  • Country: fr
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Awards
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #6 on: 23 April 2020, 00:12:21 »
Quote
When I did that, it gave me an error message (files corrupted). I don't know why.

I entered this (like you I assume) and had no error :

cd C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Titan Quest Anniversary Edition
start TQ.exe

Thanks for the mispelling report about the icon command.
« Last Edit: 23 April 2020, 00:14:30 by AlcyonV »

Offline soa

  • Moderator
  • Full Member
  • *
  • Topic Author
  • Posts: 517
  • Country: fr
  • Karma: +21/-0
    • View Profile
    • Awards
  • Time Zone: +1
Re: Switch between a SV and a vanilla setup [beta]
« Reply #7 on: 23 April 2020, 00:33:50 »
cd C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Titan Quest Anniversary Edition
start TQ.exe
That's what I did, I got this :

Then the game launches directly without lauchning options.
In game there are no problems.
Soulvizier for AE, Ragnarok and Atlantis [released] :
https://titanquestfans.net/index.php?topic=1201.0  / Discord : https://discord.gg/qs9t6AA
Overhaul mod with many new monsters, skills, items, features, balance and bugfixes. Increased difficulty.

Tags:
 


SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal